De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Clubkampioenschap 2018

Tijdens de evaluatie van de wedstrijden van afgelopen jaar bleek dat de plassenbaan eigenlijk niet meer voldeed. De lange laatste rakken naar de finish bij de club-ark werd over het algemeen ervaren als vervelend en vaak gebeurde er in die rakken niet veel meer in de eindstand.

De vereniging gaat dit jaar daar iets aan doen door de banen korter te maken. Daardoor zal de tijd die een wedstrijd duurt dan ook korter zijn. Tevens wordt de start en de finish dichter bij elkaar in de buurt gepland waardoor er sneller opnieuw kan worden gestart.

Op deze manier hopen wij dat er meer wedstrijden per dag kunnen worden gevaren en de wedstrijden voor de zeilers ook leuker worden om te varen.

Per dag is er een dag-klassement en zal er een prijsuitreiking plaatsvinden. Als het lukt om 4 wedstrijden te varen is er geen aftrek. Bij 5 of meer wedstrijden kan het slechtste resultaat worden afgetrokken.

Voor het clubkampioenschap worden de resultaten van het dag-klassement gebruikt met de hoge puntentelling. Alle dag-klassementen tellen uiteindelijk mee voor het clubkampioenschap. Op die manier willen we deelname aan de wedstrijden waarderen. Wil je clubkampioen worden moet je minimaal gescoord hebben in 3 dag-klassementen.

Om een dag-klassement voor een klasse te kunnen vormen moeten er minimaal drie deelnemende boten in die klasse zijn.

 

Zeilvereniging Belterwiede

April 2018