Persbericht.

Het onderstaande (pers)bericht hebben wij uit doen gaan m.b.t. de (geslaagde) combi.

Jeugdzeilevenement op Belterwiede groot succes.

Met 104 inschrijvingen was de “Combi-Noord” op Belterwiede afgelopen weekeinde een groot succes.

De Combi-Noord is een reeks zeilwedstrijden waarbij de jeugd zich met elkaar meet. De hele reeks bestaat uit vier weekenden, die telkens op een ander meer in Noord-Nederland wordt gevaren.
Ieder weekeinde wordt getracht zes wedstrijden te varen.
De groep zeilers wordt ingedeeld op niveaus. De optimisten kennen drie niveaus; A, B en C. De C’tjes (beginners) kunnen met heel weinig ervaring en een ongemeten boot al meedoen. De Splash kent twee niveaus (A en B). Daarnaast wordt er gezeild in de Laser 4.7. Terwijl voor alle deelnemers natuurlijk een plaats op het podium de grote droom is staat vooral bij de beginnende zeilers het plezier en het samen beleven van de wedstrijden voorop.

De organisatie van de wedstrijden was dit weekeinde in handen van Zeilvereniging Belterwiede, die met behulp van een 20-tal vrijwilligers er alles aan had gedaan om dit weekeinde te laten slagen.

Tijdens de wedstrijden is er voor iedere klasse begeleiding aanwezig, zowel tijdens de voor- en nabespreking als op het water.

Zaterdagochtend eerst een palaver, een voorbespreking van de wedstrijden voor die dag, waar onder andere de weersverwachting en de te zeilen banen worden besproken.

Het weer leek eerst niet erg mee te willen werken, een miezerige regen tijdens de eerste wedstrijd kon echter het zeilplezier van de jeugdige deelnemers niet ondermijnen en er werd fanatiek gestreden om de eerste plaats. Tegen het eind van de ochtend werd het weer geleidelijk aan wat beter en begin van de middag kwam de zon er zelf bij en werd het een super dag voor de zeilers. Een lekker lopend windje, zon en voldoende deelnemers om op alle niveaus te kunnen strijden.

Na een korte lunchpauze is er onder prima omstandigheden nog 2 wedstrijdseries gevaren zodat er al een mooi tussenklassement was op te maken.

Zondagochtend was er voor de jeugdige zeilers eerst weer een palaver en de weersverwachting zag er een stuk beter uit dan de dag ervoor. Vroeg in de ochtend een paar druppels regen maar verder prima omstandigheden.  De zeilers konden dan ook 2 mooie series varen en met een uiteindelijke wedstrijdserie van 6 races voor de meeste klassen kon iedereen terug kijken op een succesvol verlopen serie zeilwedstrijden.

Veel  jeugdzeilers van ZVBelterwiede deden mee aan de “Combi-Noord” en enkele zeilers van de vereniging  vielen in de prijzen.

Uitslagen:

Laser 4.7: 1 David van den Heuvel, 2 Youri Honkoop, 3 Stijn Beks

Optimist A: Fransiska Rijpma, 2 Monique Sabong, Sophie Holthus

Optimist B: Max Cuperus, 2 Justin Honkoop, 3 Wolf Jansen

Optimist C: Quinten Stienstra (ZVB), 2 Joran Visscher, Margre Rijpma

Splash A: 1 Sven Buikema, 2 Daan Vloet, 3 Alard Walda

Splash B: 1 Sebo Jan van der Wal (ZVB), 2 Laura Dotinga, 3 Lex Ebbinge.

Comments are closed