De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

ONK Laser Masters

Vanaf donderdag 25 mei wordt er op de Beulaker 4 dagen wedstrijden gezeild om te bepalen wie zich dit jaar Open Nederlands Kampioen Masters in de Laserklasse mag noemen. De organisatie van dit evenement is net als vele andere evenementen de afgelopen jaren in handen van Zeilvereniging Belterwiede.

foto: Marianne Lenos

 

De term Masters betekent dat het hier gaat om zeilen in verschillende leeftijdscategorieën. Met ruim 100 deelnemers uit 10 verschillende landen is het dit jaar een bijzonder sterk veld, die in een serie van 10 wedstrijden zullen vechten om de verschillende titels. Uiteraard kan er maar 1 zeiler Open Nederlands Kampioen worden in de Laserklasse 1 zeiler in de Laser Radiaal klasse maar er zijn buiten de titel Nederlands Kampioen ook nog diverse andere prijzen te behalen, zo is er per leeftijdscategorie een prijs.

foto: Marianne Lenos

Niet iedereen kan zo maar meedoen aan deze bijzondere wedstrijdserie het belangrijkste criterium is namelijk de leeftijd. Het gaat hier namelijk om de Laser Masters. De jongste geregistreerde deelnemer is 37 jaar en de oudste geregistreerde deelnemer is maar liefst 80 jaar jong. Dat leeftijd niet alles bepalend is voor het behalen van goede resultaten zal na 10 wedstrijden blijken uit de resultaten. Weliswaar zal op een zeker moment de leeftijd en conditie een rol gaan spelen maar zolang de weersomstandigheden niet te heftig worden zullen de oudere deelnemers zich niet zomaar gewonnen geven.

Al met al zal het de komende dagen dan ook een mooi schouwspel zijn op de Beulaker.  Indien u in het bezit bent van een bootje is dit zeker een evenement dat leuk is om bij te kijken.