Deze week een wat langere “sail mail” van Sebo Jan.

Sorry van het korte bericht van vorige week. Het is heel leuk hier, we zijn de afgelopen 2 dagen naar de boerderij van een oma van een bemanningslid geweest. Hier hebben we in het zwembad gezwommen en als bedankje in de tuin gewerkt. Vandaag zijn we naar Lissabon geweest maar het heeft heel veel geregend en dan valt het toch wel tegen.
Met een GoPro heb ik gefilmd dat ik met het touw vanaf de boot het water in slinger en vanaf de boegspriet spring. Het water is best wel koud.Sebo Jan
Ik heb gesolliciteerd naar de functie van bootsman, ik wil hier later graag mijn werk van maken. Ik heb het erg naar mijn zin en ben al een paar keer naar de ra geklommen. Ik heb het aansturen van het hijsen van het grootzeil mogen doen, wat inhoudt dat je goed moet opletten op het zeil en op de mensen die het zeil hijsen en het tempo moet bepalen.
We hopen binnen 3 dagen op Madeira te zijn en hopelijk schijnt de zon daar.
De zelfstudie gaat heel goed en ik vind het heel fijn werken.
Ik heb een beetje saxofoon gespeeld omdat Rens van de crew die mee heeft. Ik heb ook geprobeerd om gitaar te spelen maar dat is best wel lastig.

Doei,

Sebo Jan van der Wal

Comments are closed