De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Nederlands Kampioenschap 2016 16m2

Van 25 t/m 28 augustus hebben wij het Nederlands Kampioenschap 16m2 mogen organiseren. Weer een evenement waar we trots op mogen zijn.
Met de voor ons tot nu toe onbekende wedstrijdleidster Saskia Westerhoff, hebben wij onder perfecte weersomstandigheden een NK kunnen laten zeilen. Mede door het mooie weer viel ook het sociale gebeuren niet in het water en kon er heerlijk worden gegeten en geborreld worden op het terras.

De wind heeft ons in de 4 dagen letterlijk alle hoeken laten zien van de Beulaker, maar was voldoende aanwezig. We hebben 9 van de 10 races kunnen varen, zondagochtend moesten we helaas wachten op een onweersbui en (voldoende) wind uit de juiste richting. Na de kwalificatie wedstrijden op donderdag en vrijdag konden de Gold en Silver fleet opgemaakt worden. Waarbij de Gold fleet zich op kon gaan maken voor de nationale titel 16m2.

16m2 2016 foto: Klasse organisatie 16m2

Er werd keihard om de titel gestreden zowel in de Gold als in de Silver fleet.
De terechte en wederom Nederlands kampioen 2016 16m2 zijn geworden
THIJS KORT EN WILLY BOOMSMA.
Jan Andringa en Roelie Kramer namen beslag op plek 2 gevolgd door Lars Stekelenborg en Wietse Pijlman.
Kampioen in de Silver fleet werden Geert Geelkerken en Ard Geelkerken.

We kunnen terug kijken op een in alle opzichten zeer geslaagd evenement. Rest ons niets anders om iedereen die hier aan mee heeft gewerkt, alsmede de zeilers te bedanken die dit NK mogelijk hebben gemaakt.

Einduitslag NK 2016 16M2

voor foto’s van het evenement zie onze Foto pagina