De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Uitslag Clubwedstrijden 12 augustus incl. verslag 16m2

Starten voor onze clubark een nieuwe uitdaging. Met behulp van een uitbreiding van de bestaande banenkaart met boei  10 en boei  2 is de baan geschikt gemaakt. Ruim 35 jaar gelden was het starten van af de toenmalige starttoren de gewoonste zaak van de wereld en wisten we niet beter. Na de aanschaf van een startschip is later de stap gemaakt naar het in-de-wind starten en is de baan uitgebreid tot in totaal 10 boeien.

Een lekker stevige wind die in de vlagen aantrok tot een ruime 5 met gevaarlijke schiftingen. Een lekkere temperatuur en een deelname van 20 boten.

Uitslag Splash

1 2257 Tristan Wouda 2 1 1
2 2248 Elise Volk 1 2 2
3 2207 Brecht van Barneveld 3 dnf dns

Uitslag Flash

1 2343 Lisanne Petter 2 1 1
2 1814 Thijs van der Wal 1 2 2
3 760 Arjen van der Wal 3 3 3

Uitslag O-jol

1 630 Anton Wachter 1 1 3
2 593 Fokko Ringnalda 3 2 1
3 608 Jan Alle Broersma 5 4 5
4 2231 Johan Visser 6 6 4
5 587 Ben Tijssen 2 3 Dns
6 438 Jan van Esseveld 7 5 6
7 601 Klaas Plaatje Dnf 7 2
8 645 Jaap Lijkendijk 4 8 Dns
9 462 Peter Verhaagen 8 Dns 7

Verslag 16m2

5e clubwedstrijd ZVB, 12 augustus 2012

“De perfecte zeildag”

Het komt misschien 2 of 3 keer per jaar voor. Een grote zeldzaamheid dus. En voor iedere zeiler een kans die je móet grijpen. Het mooi-weer-en-het-waait-lekker-fenomeen. Wie herinnert zich niet de dobberende clubwedstrijden van vorige jaren? Zeg maar het gehele NK 16m2 van vorig jaar. Maar dit keer dus niet. Dit was… De perfecte zeildag.

Windguru kondigde het al een aantal dagen aan, maar zondag was het dan zover: 25 graden, windkracht 3/4 met vlagen van 4/5 en prachtige Nederlandse lucht: blauw met wat wolkjes. Mijn fokkenist had verstek laten gaan vanwege een voetbalwedstrijd en daarom had ik mijn nichtje, Miriam de Haan, aan boord. Het feit dat ik voor de eerste keer dit stukje mag schrijven, geeft al wel aan dat dat een goede keuze was. Met 2 haantjes aan boord, waren we dan ook van plan om als haantje de voorste over de finishlijn te gaan. Helaas kwam dat er niet helemaal van.

De 1e wedstrijd had de 16m2-klasse (bestaande uit de 4 kanjers Melle Geerts, Jan de Haan, Remco Ruinemans en ondergetekende) zich nogal vergist in de start. Het was dan ook wel een speciale start, daar we voor de wind moesten starten voor het clubhuis aan de wal. Ook de vele toegesnelde toeschouwers zorgden niet voor een spectaculaire start. We waren zeker met zijn allen 20 seconden te laat. Vervolgens ging Remco er als een speer vandoor en die hebben we de rest van de wedstrijd dan ook niet meer gezien. Petje af zoals hij als eerste met een straatlengte voorsprong over de streep ging. De strijd op het middenveld was des te spannender, maar zoals afgesproken eindigde Melle achter de dames. Yes, we waren 2e!

De 2e wedstrijd begon het nog harder te waaien en gingen we verder met 3 boten. Dit keer hadden we geleerd van de vorige start en gingen we als eerste vrij scherp over de lijn. Remco had wederom de motor aangezet (zo leek het in ieder geval) en was weer ver uit het zicht. Dit keer werd het een echte strijd tussen de familie De Haan om de 2e en 3e plek. Miriam en ik lagen voor totdat Jan ons in het laatste stukje van het eerste kruisrak inhaalde. Vanaf toen volgde een strijd die we op het laatste moment nét verloren.

De 3e wedstrijd had eventjes een paar flinke vlagen, maar vrij snel daarna zwakte de wind wat af. Dit keer gingen wij als eerste over de startlijn en konden we dit 1,5 rak volhouden. Remco lag dit keer een straatlengte achter en we dachten dat we ons daar geen zorgen over hoefden te maken. Wat verkeerd gedacht! In het kruisrak kozen Jan en wij de verkeerde kant en kwam Remco al weer flink dichterbij. Ondertussen ging de Haantjes strijd door. Uiteindelijk ging Jan als eerste over de finish, Remco piepte zijn boot nog voor ons langs en eindigden wij 3e. Balen! Maar na zo’n heerlijke zeildag was het snel vergeten. Volgende keer beter!

4355
Ellis & Miriam de Haan

Uitslag 16m2

1 4340 Remco Ruinemans 1 1 2
2 4367 Jan de Haan 4 2 1
3 4355 Ellis de Haan 2 3 3
4 3924 Melle Geerts 3 Dns Dns