Archives for verslag category

Biercup 2018

Verslag van de Biercup 2018 gepubliceerd in de Meppelercourant. (klik op het artikel om het te lezen)

Het artikel is ook te lezen op de website van de Meppelercourant.

 

De volledige einduitslag is hier te vinden.

 

 

Verslag Wiedebokaal 2018 Meppelercourant.

Wanneer u op het artikel klikt is deze goed te lezen!!

Afgelopen weekeinde stonden er 6 wedstrijden op de planning van de organisatoren van de Wiede Bokaal. De Wiede Bokaal, van oorsprong een 16m2 klasse evenement, met als deelnemende klassen uiteraard de 16m2 met een geweldig opkomst van 36 deelnemers, de O-jol klasse met 8 deelnemers, de Laserklasse met 5 deelnemers en de Splash RED klasse met 8 deelnemers waaronder 3 uit Duitsland en 1 uit Oostenrijk. Read more… »

WK Splash 2017 Lelystad

Onlangs vond het WK Splash plaats in Lelystad. Aan dit evenement deden 3 (jeugd)zeilers mee van de ZVB. Voor een verslag van het WK en hun ervaringen zie deze link.

Zeilen betekent alles voor Britt

Aan ambitie ontbreekt het niet bij Britt Wolters, na het WK Splash in Lelystad heeft ze de blik al weer op de toekomst. Zie ook het onderstaand artikel in de Meppeler Courant.

Artikel Britt

artikel Meppeler Courant

Kampioenen Laser Masters bekend

Afgelopen weekeinde is op de Beulaker strijd geleverd om de titel Kampioen in de klasse Laser Standaard en Laser Radiaal. De organisatie van dit Open Nederlands Kampioenschap was in handen van Zeilvereniging Belterwiede.

Met 60 deelnemers uit 8 verschillenden landen in de Laser Standaard en 46 deelnemers in de Laser Radiaal klasse was het een bijzonder sterk veld die in een serie van 10 wedstrijden de beide titels mochten gaan strijden. Een totale deelname van ruim 100 zeilers leverde een mooi schouwspel op, op het water. De oudste deelnemer in de Laser Radiaal Klasse en was 80 jaar en de oudste deelnemer in de Laser Standaard klasse was 71 jaar. Met recht ‘masters’ dus.

start laser masters

foto Jan-Rein van Esseveld

Donderdag, eerste wedstrijddag

De eerste dag wachten tot de wedstrijdleider het sein gaf dat alle boten het water op konden. Op de eerste dag gooide de wind echter roet in het eten. Te weinig wind om een goede wedstrijd te kunnen zeilen was de oorzaak dat de eerste wedstrijd een paar uur later van start kon gaan.

De eerste wedstrijd in de Laser Standaard klasse was gelijk al een van de meest spraakmakende wedstrijden van het evenement. Zoals gewoonlijk bepalen de zeilers die als eerste de bovenboei ronden het gedrag en de koers van de overige zeilers. In dit geval echter hadden deze zeilers van de Laser Standaard klasse de koers gezet naar een verkeerde boei. De andere zeilers volgden trouw en zeilden dus ook verkeerd. Halverwege het voor-de-windse rak kwamen een paar zeilers er achter dat er naar de verkeerde boei gevaren werd en wijzigden alsnog hun koers richting de juiste boei. Een aantal zeilers was echter niet overtuigd van de gemaakte fout en bleef koershouden op de verkeerde boei. Resultaat van de eerste wedstrijd was dat er in totaal 11 zeilers van de Laser Standaard klasse voor deze race werden gediskwalificeerd wegens het zeilen van de verkeerde baan.

De 2e wedstrijd in de serie kon met veel moeite nog worden gevaren. De wind was net sterk genoeg om nog een redelijke wedstrijd te kunnen varen. Al met al waren de boten pas laat in de middag klaar met de geplande wedstrijden.

Vrijdag, tweede wedstrijddag

Op de tweede wedstrijd dag al vroeg uit de veren en het water op. De hele dag was er of geen wind of de wind draaide te veel waardoor het niet mogelijk was om een eerlijke wedstrijd te kunnen varen. Na lang wachten kon uiteindelijk nog één van de drie geplande wedstrijden worden gezeild.

Zaterdag, derde wedstrijddag

Eindelijk een mooie wedstrijddag. Met achterstand op het geplande wedstrijdschema had de wedstrijdleiding van te voren al aangekondigd dat er, indien mogelijk, een extra wedstrijd zou worden gevaren om weer een beetje in te lopen op geplande wedstrijdserie. Een mooie wind zorgde ervoor dat er vier wedstrijden konden worden gevaren. Windkracht 3 met vlagen van 4-5 moesten de zeilers behoorlijk aan de bak en waren er zelfs zeilers die met averij de wedstrijd moesten verlaten. Al met al een prima zeildag voor dit mooie evenement.

foto: Marianne Lenos

Zondag, vierde en laatste wedstrijddag

Met nog steeds één wedstrijd achter op het schema stond er ook voor zondag een extra race in de planning. Gezien de vele diskwalificaties in de eerste race was het voor veel zeilers van belang dat er deze dag ook daadwerkelijk drie wedstrijden gevaren zouden worden. Met in totaal 10 wedstrijden in de serie mogen de 2 slechte resultaten van de serie worden geschrapt. Waardoor het klassement nog een verassen wending zou kunnen krijgen.

Het weer werkte mee en zoals gepland konden de laatste drie wedstrijden vrij snel na elkaar worden gevaren. Geen verrassende uitslagen meer maar door het wegstrepen van de twee wedstrijden met de slechtste resultaten minieme verschuivingen in het eindklassement.

Na dit evenement mag Rik Wolter zich kampioen in de Laser Standaard klasse noemen. Met een voorsprong van slechts 6 punten op nummer 2, Alan Davis uit Engeland en 7 punten op nummer drie Lennart Cnossen terecht kampioen.

Kampioen in de Laser Radiaal klasse is een Nederlands onderonsje geworden met Freek de Miranda als eerste met 4 punten voorsprong op nummer 2 Wilmar Groenendijk en 12 punten voorsprong op nummer 3 in het klassement Michiel Pals.

De volledige uitslag is te vinden op de uitslagen pagina van de klasse organisatie: ONK Laser Masters 2017

Al met al een zeer geslaagd evenement om de Laser Masters Titel. De wedstrijdleiding en alle vrijwilligers bedankt voor de inzet tijdens dit evenement.

Foto’s van dit evenement is te vinden op onze foto pagina: Foto’s

uitslag 1e clubwedstrijd 2017

Zondag 9 april, een schitterende dag. Temperatuur ver boven normaal. Gelukkig was er wat wind maar helaas van alle kanten. Toch 3 wedstrijden kunnen zeilen.

Read more… »

Bericht van het Regioteam Overijssel

Het regioteam Overijssel dient de belangen van de aangesloten verenigingen en hun leden. De leden van het regioteam houden daarbij het algemeen belang van de watersport in het oog. Prioriteit heeft de bereikbaarheid via het water en de veiligheid op het water. Read more… »

Mee met de Wylde Swan

Sebo Jan van der Wal is weer thuis na z’n reis met de Wylde Swan. Hij hield ons gedurende reis op de hoogte dmv z’n “sailmail” die hier op de site te lezen waren.
Nu hij terug is heeft hij een bedank brief / verslag geschreven, deze is te lezen via de onderstaande link.

Bedank brief / verslag Sebo Jan

Sebo Jan

MEE MET DE WYLDE SWAN UPDATE 8 nov.

Het gaat goed met Sebo Jan. Hij heeft het onverminderd naar zijn zin. Zaterdag op zondagnacht vliegen de trainees van Tenerife terug naar Nederland en begint maandag de harde realiteit: weer naar de reguliere school.

Wylde Swan

Hallo,

Ik heb mijn baan als bootsman gekregen. Ik had als tweede keus ook nog voor eerste Stuurman gesolliciteerd maar ik heb gewoon mijn eerste keus gekregen. Ik heb al best veel gedaan als bootsman, zoals zeilen hijsen, mensen aansturen en overstag gaan regelen. We zijn in plaats van la Palma naar las Palmas in Gran Canaria gegaan. Nu zijn we onderweg van Gran Canaria naar Tenerife. Ik heb ook een wachtschema gemaakt, er komt best veel bij kijken. Zoals wanneer mensen zouden willen, of het uitkomt met hun school, of de afwas schema’s goed lopen met de wachten. Op Madeira hebben we in een heel mooi baaitje gelegen waar ik een wandeling heb georganiseerd. We hadden zo’n 2 kilometer gelopen en 100 meter geklommen toen we eindelijk op het hoogste punt waren, daar had je een heel mooi uitzicht over de baai en het schip, en aan de andere kant was een afgrond naar de zee. Toen we weg gingen hebben we een hele grote zeehond gezien. 
Verder gaat alles goed en vind ik het jammer dat het bijna is afgelopen.
 
Sebo Jan van der Wal