Archives for Geen categorie category

Impressie waterplanten Oostelijke Belterwiede (Video)

Maandag 9 juli hebben Jan van Esseveld en Jos Hagedoorn namens de ZVB gesproken met Wethouder Marcel Scheringa. In dit gesprek gaf de Wethouder aan dat “Het college van B en W van Steenwijkerland vind dat het probleem van de toenemende plantengroei in de Steenwijkerlandse wateren mag niet langer doorwoekeren!”

Het college vraagt dan ook de provincie  om hierover een helder standpunt te formuleren!

De Steenwijkercourant heeft een artikel gepubliceerd naar aanleiding van het gesprek. Evenals de de Stentor inclusief een video verslag op hun website.

 

Uitslag 4e serie clubwedstrijden

Deze zondag ( 8 juli 2018) een prachtige serie wedstrijden kunnen varen. De weersomstandigheden waren perfect, zon … en wind. Er zijn 5 korte race’s gevaren. Mede dankzij een aantal Friezen, was er een mooi veld van 15 Olympia Jollen aanwezig.

Verslag van de 16m2 klasse (door Jan de Haan)

Schreven we de vorige clubwedstrijden al dat het moeilijk varen was op de Belter, dit keer kwam er nog een schepje bovenop! Winddraaiingen van 30 graden waren heel gewoon en lag in de middag de boventon dicht tegen de bebossing, moeilijk!  … ondanks dat het korte wedstrijdjes waren had iedereen volop kans om naar voren te varen en werd regelmatig stuivertje gewisseld. Met deze korte baantjes blijft het tot het laatst toe spannend en krijgt niemand gelegenheid om ‘los’ te varen. Read more… »

Schildweek 2018

Graag willen wij als Zeilvereniging Schildmeer de 73e Schildweek even onder de aandacht brengen. Van

20 t/m 26 juli organiseren wij de Schildweek.

Meer informatie kunt u vinden op www.schildweek.nl

 

 

Zondag 8 juli a.s. 4e serie clubwedstrijden op Belterwiede

Zondag 8 juli. Al weer tijd voor de 4e serie clubwedstrijden.

De weersverwachting voor zondag 8 juli a.s  lijken goed. 6-8 korte wedstrijdjes voor leden, maar staat ook open voor niet-leden. Jullie zijn van harte welkom!

Inschrijven tussen 9.00 en 10.00 uur. 1e start om 10.30 uur.

 

KNRM ATTENDEERT OP VEILIGHEIDSPROBLEEM DOOR WATERPLANTEN

Ook de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) attendeert op veiligheidsrisico’s m.b.t. waterplanten. zie artikel op www.watersport-tv.nl.

foto: www.watersport-tv.nl

Ook op de Belter maken we mee dat motoren (oa van onze eigen ribs) vast lopen en dat zeilen praktisch onmogelijk is op bepaalde delen van het meer.

 

Overlast waterplanten op Belter (2)

De overlast van waterplanten wordt opgemerkt door steeds meer pers, of besteden er nog meer aandacht aan. Bijgaand een paar artikelen die afgelopen week in de kranten verschenen. 

U kunt reageren door een mail te sturen naar: voorzitter@zvbelterwiede.nl

 

Overlast waterplanten op Belter

De overlast van waterplanten wordt ook opgemerkt door de pers. Bijgaand een paar artikelen in de kranten.  Hier wordt door de betrokken partijen nu wel op gereageerd! Maar of dat genoeg is om in  actie te komen….. Read more… »

Uitslag 3e serie clubwedstrijden

Vandaag onder mooie omstandigheden de 3e serie wedstrijden gevaren. 45 zeilers onder wie deze keer de Larken, hebben 5 mooie races gevaren.

Read more… »

Zondag 10 jun – 3e serie clubwedstrijden

Zondag 10 juni. Al weer tijd voor de 3e serie clubwedstrijden.

De weersverwachting voor zondag zijn goed. Een graad 22 met windkracht 3 belooft het een mooie zeildag te worden.

Wij hebben de Lark-klasse te gast bij onze wedstrijden dus we verwachten een gezellige drukte op het water.

Inschrijven tussen 9.00 en 10.00 uur. 1e start om 10.30 uur.