Behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst!

Zaterdagavond aangekomen op de camping voor de eerste clubwedstrijd op zondag. Zoals altijd op tijd naar bed, niet in het café gezeten. De zondag begint voor ons erg vroeg met inschrijving bij Geesje.

Dan begint het klaarmaken van de boot. Na enige aanpassingen en wijzigingen van onze leermeester Maarten Jamin te hebben doorgevoerd varen wij naar het tweede meer voor de start. De start was niet geweldig, maar door goede kruisrakken lopen we al aardig in. De wind draait echter alle kanten op. We worden de eerste wedstrijd vier, mede door aanwijzingen van Jan Dijkstra, anders was het slechter geweest.

De tweede wedstrijd lag precies in ons schema. We hadden goed naar Maarten Jamin geluisterd en werden eerste. De derde wedstrijd was iets minder, maar goed genoeg voor de derde dagprijs.

Na de prijsuitreiking meegemaakt te hebben gaan we tevreden naar huis en staat de volgende dag de uitslag mooi in de Meppeler Courant. Voor het eerst in de geschiedenis heb ik samen met Liesbeth de derde prijs behaald.

De cursus van Maarten Jamin was voor ons zeer zinvol en zeker voor herhaling vatbaar. Dus collega zeilers: "Behaalde resultaten uit het verleden zijn voor jullie geen garantie voor beter zeilen!"

Wij vonden het leuk een stukje te schrijven voor de ZV Belterwiede.

vriendelijke groeten

Jan en Liesbeth Hagedoorn, 16m2 4284